PERCEPT study (WC2015-034)

Methods

Starting date: 01/09/2015
 1. 1)  Klinimetrische eigenschappen van de Ziektepercepties vragenlijst IPQ-Ki;

  Studie 1

  Wat zijn de psychometrische eigenschappen van de Nederlandstalige Ziekteperceptie vragenlijst IPQ-K na cross-culturele adaptatie en validatie van de Engelstalige ‘Brief Illness Perception Questionnaire’?
  Studie 2
  Wat is de construct validiteit en betrouwbaarheid van de IPQ-K bij patiënten met rugklachten in de 1e-lijns fysiotherapie?

 2. 2)  Prevalentie van ziektepercepties en de relatie tussen ziektepercepties en uitkomsten (pijn, activiteiten en participatie)?;

  Studie 3

  Wat zijn de ziektepercepties gemeten met de IPQ-K bij patiënten met rugklachten in de 1e-lijn fysiotherapie? Een prevalentie studie.
  Studie 4
  Wat is de relatie tussen ziektepercepties en pijn, beperkingen in activiteiten/participatie bij mensen met rugklachten? Een systematische review. 3) De mate waarin ziektepercepties in 1e-lijns fysiotherapie worden beïnvloed exploreren;

  Studie 5

  Beïnvloedt een gespreksinterventie irreële ziektepercepties en uitkomsten op pijn, activiteiten en participatie bij een patiënt met chronische knieklachten na gespreksinterventie over irreële ziektepercepties? Een case study.
  Studie 6

  Worden ziektepercepties van patiënten met rugklachten beïnvloed door fysiotherapeuten na een gespreksinterventie over irreële ziektepercepties? Longitudinale cohort studie.